Ferguson: Rooneyova povreda nije strašna

Ferguson: Rooneyova povreda nije strašna

Edmir Škorić

Napadač Manchester Uniteda povrijedio je gležanj u finišu utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna, u kojoj su Vragovi poraženi rezultatom 2:1. Ferguson ne zna koliko će Rooney pauzirati, no vjeruje kako se ne radi o povredi ozbiljnije prirode.

Engleski reprezrenatativac povrijedio se u duelu sa hrvatskim reprezentativacem Danijelom Pranjićem u sudijskoj nadoknadi, kada je Ivica Olić postigao pobjedonosni pogodak za Bayern.

"Ozlijedio je gležanj, a više o ovome ćemo znati već sutra. No, mislim da se ne radi o nekoj strašnoj povredi, ipak pričekajmo do sutra", kazao je Sir Alex Ferguson.

Novinari su Fergusona pitali da li će Rooney propustiti premijerligaški ogled s Chelseaom.

"Ne mogu vam sada odgovoriti na to. Moramo vidjeti šta će pokazati sutrašnji pregledi", dodao je Škot.

Podsjetimo, Rooney je doveo Manchester u vodstvo već u drugoj minuti, no Bavarci su do kraja utakmice prekrenuli golovima Riberyja i Olića.

Rooney je ove sezone postigao ukupno 34 gola u svim natjecanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.