Ferguson se vraća na trenersku klupu

Carrick najavio oproštajnu utakmicu

Ferguson se vraća na trenersku klupu

E. Čaušević

Legendarni škotski stručnjak Sir Alex Ferguson svoju karijeru završio je 2013. godine kada je napustio klupu Manchester Uniteda.

Ferguson je na klupi Crvenih đavola bio od 1986. godine i s ovim klubom je osvojio sve što se moglo osvojiti. Nakon odlaska škotskog stručnjaka tako je počeo pad Manchester Uniteda koji se ove sezone bori za izlazak u Ligu prvaka gdje je nekada bio strah i trepet za ostale ekipe.

Vijest koja je danas obradovala navijače Uniteda jeste da će se Ferguson na kraju ove sezone ponovo vratiti na trenersko mjesto. Nažalost, to će biti samo na jednu utakmicu i to ono oproštaju Michaela Carricka.

Carrick je proslavio svoj 35. rođendan, a ugovor s Crvenim đavolima ističe mu na kraju ove sezone. Njemu je postalo jasno da je vrijeme za mlađe snage, pa je odlučio da će okačiti kopačke o klin na kraju ove sezone. Jedino što bi moglo promijeniti ovu odluku je da dobio ponudu za novi ugovor, što je teško da će se desiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji objavili su danas da će Carrick organizovati oproštajnu utakmicu na kraju ove sezone, a da će njegov tim s klupe voditi legendarni Sir Alex Ferguson. Bit će zaista sjajno ponovo vidjeti Fergusona na trenerskoj klupi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi