Fernandez će igrati u Litvaniji

Fernandez će igrati u Litvaniji

Jedan od najboljih španskih košarkaša Rudy Fernandez u intervjuu za El Mundo Deportivo potvrdio je da će sigurno igrati za reprezentaciju na Eurobasketu u Litvaniji krajem sljedećeg ljeta.

Fernandez iza sebe ima vrlo dobru sezonu u NBA ligi što se tiče regularnog dijela sezone, ali je pomalo razočaran nešto manjom minutažom u doigravanju gdje mu je trener Portlanda Nate McMillan davao tek nešto više od deset minuta po meču.

"Za mene je bilo razočaravajuće da igram samo 10 minuta u prosjeku u doigravanju. Ništa nisam mogao da pokažem za tako malo vremena, ali tu su bili i neki novi igrači i morao sam da se zadovoljim minutažom."

"Trenutno imam ugovor sa Portlandom, ali ne želim da zatvorim nijedna vrata. Košarka se igra svuda u svijetu, a ja samo želim da uživam u njoj", rekao je Fernandez, te dodao da će i Pau Gasol vjerovatno biti s repkom u Litvaniji.

"Moj osjećaj, nakon kratkog razgovora sa njim, mi kaže da on želi da igra. S obzirom da se sprema lack out mislim da bi bilo dobro da igra, jer za igrača nije dobro kada pravi veliku pauzu. Ukoliko sve bude u redu sa zdravljem mislim da će igrati", zaključio je Fernandez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.