Fernandinho produžio ugovor sa Manchester Cityjem

Ostaje vjeran Građanima

Fernandinho produžio ugovor sa Manchester Cityjem

Brazilski fudbaler Fernandinho produžio je ugovor sa Manchester Cityjem do ljeta 2020. godine. 

Fernandinho je jedan od standardnih članova prve postave mašinerije Pepa Guardiole koja trenutno ima 12 bodova prednosti na tabeli Premiershipa i bilo je za očekivati da će dobiti novi ugovor.

U Cityjevom veznom redu očekuju se brojne promjene tokom ljetnog prelaznog roka jer će Yaya Toure vjerovatno napustiti tim, a trebao bi doći vezista Šahtara Fred. Ipak, to vjerovano neće mnogo uticati na status Fernandinha kojeg Guardiola mnogo cijeni i kojeg je mnogo hvalio u proteklom periodu.

"Ovo je klub koji će imati sjajnu budućnosti i ja želim biti dio toga koliko je god moguće. Sa Pepom na čelu, mislim da možemo napraviti značajne rezultate, a to namjeravamo uraditi igranjem atraktivnog fudbala. Zadovoljstvo je biti dio ovog kluba i radujem se godinama koje dolaze", rekao je Fernandinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj fudbaler je član Manchester Cityja od ljeta 2013. godine kada je stigao iz Šahtara za 40 miliona eura. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi