Fernandinho vjeruje: City može da potpiše Ronalda i Messija

Tvrdi kako to nije prioritet ekipe

Fernandinho vjeruje: City može da potpiše Ronalda i Messija

Eldar Ganibegović

Veznjak Manchester Cityja, Fernandinho smatra kako ekipa sa Etihada ima dovoljno novca da dovede najveće zvijezde, međutim tvrdi kako nije sve u tome.

Građani su godinama unazad znali trošiti velike svote novca na nova pojačanja, a ove godine su su potrošili više nego ikada.

Stigao je veliki broj novih igrača među kojima su Bernardo Silva, Kyle Walker, Benjamin Mendy kao i Ederson. 

"Da li možemo da dovedemo Messija ili Ronalda? Vjerovatno možemo, ali nije sve u tome, morate da razmišljate i o prioritetima. Sigurno je kako imamo finansijsku moć, međutim postoje prioriteti. Da li je cilj da dovedemo jednog igrača ili da sastavimo jak tim kako bi došli do naših ciljeva? Pogrešno je to što ljudi misle da jedan igrač čini klub. City jeste imao velike investicije, ali projekat se bazira na snažnom timu, na razvijanje akadamije", rekao je Brazilac, pa zatim dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada pogledate današnje tržište, ne samo Neymara nego i ostale igrače koji su stigli u Englesku...To jest kada pogledate koliko su ekipe potprošile a njih, ispada da je Gabriel Jesus plaćen vrlo malo s obzirom koliko je toga donio našoj ekipi", istakao je Fernandinho. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti