Povrede su uzrokovale da večeras bude okončana jedna velika karijera!

Fernando Gago se oprostio

Povrede su uzrokovale da večeras bude okončana jedna velika karijera!

Edmir Škorić

Fernando Gago večeras je donio odluku o okončavanju nogometne karijere. 

On se u 34. godini odlučio okačiti kopačke o klin, a prvenstveno razlog takve odluke leži u činjenici da ga neprestano muče razne povrede.

Argentinski veznjak je to već objavio saigračima iz argentinskog Veleza u kojem je proveo zadnje dane karijere. Počeo je u uBoci, a debitovao je 2004. godine. Dvije godine kasnije odlazi u Real Madrid u velikom transferu za 27,7 miliona dolara.

Igrao je i za Romu, Valenciju, a nedugo nakon toga vratio se u rodnu Argentinu. Na kraju profesionalne karijere Gago je osvojio mnoge trofeje i sa Bocom, a i sa Realom.

Također, igrao je s Argentinom finale Svjetskog prvesntva 2014. godine u Brazilu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti