Gago nakon nereda glumio nevinašce, a zapravo je on sve zakuhao

Nedolično ponašanje kapitena Boce

Gago nakon nereda glumio nevinašce, a zapravo je on sve zakuhao

Endin Čaušević

Dugo očekivan revanš Cope Libertadores između Rivera i Boce jučer je ponovo odgođen, a sve zbog nereda koji su se desili u subotu kada su navijači Rivera napali fudbalere protivničkog tima.

River i Boca su se za titulu prvaka Južne Amerike trebali boriti u subotu, ali dva sata prije početka utakmice došlo je do velikih nereda kada su navijači Rivera napali igrače Boce. Nekoliko fudbalera Boce je zadobilo povrede jer su ih gađali suzavcem i na kraju nisu željeli da izađu na teren iako su ih svi pokušali uvjeriti to.

Fudbalska javnost osudila je ponašanje navijača Rivera koji su ugrozili sigurnost igrača Boce. Ipak, ni fudbaleri Boce Juniors nisu bili baš za pohvaliti, a tu se posebno izdvaja kapiten Fernando Gago. On je prema pisanju argentinskih medija prvi počeo provocirati navijače Rivera i pokazivati im srednji prst nakon čega je nastao haos.

Gago se nakon svega pravio kao nevinašce i pokušao da krivicu cijelu prebaci na navijače Rivera, ali nakon što se pojavila fotografija na kojoj se vidi kako ih provocira sve se promijenilo. Iako to ne opravdava huligansko ponašanje navijača Rivera sigurno da baca i ljagu na Fernanda Gaga koji je nekada nosio dres Real Madrida i reprezentacije Argentine, a jedan kapiten se tako ne smije ponašati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi