Stižu reakcije svih reprezentativaca, ali ne i Ronalda

Santos više nije selektor

Stižu reakcije svih reprezentativaca, ali ne i Ronalda

E. Škorić

Santos je reprezentaciju Portugala preuzeo 2014. godine, a prije toga bio je na istoj poziciji u Grčkoj.

Nakon osam godina Fernando Santos napustio je reprezentaciju Portugala.

Nogometni savez Portugala potvrdio je danas rastanak sa Santosom, koji je posljednji put Portugal vodio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Maroka.

Ispadanje od Marokanaca smatra se neuspjehom i to je Santosu presudilo, a osim toga i određene nesuglasice sa nekim igračima kao što je Cristiano Ronaldo.

Portugal je pod njegovim vodstvom 2016. godine osvojio Evropsko prvenstvo protiv domaće reprezentacije Francuske. Kao selektor Portugala vodio je reprezentaciju u 109 utakmica, te je ostvario 67 pobjeda, 23 remija i devetnaest poraza.

Za sada nije poznato ko će ga naslijediti, a Jose Mourinho smatra se jednim od najvećih favorita.

Oglasi

Iako su sati već prošli, Cristiano Ronaldo se i dalje nije oglasio zbog odlaska Santosa, dok je do sada osam reprezentativaca Portugala odalo počast bivšem selektoru.

"Hvala vam, gospodine, za sve što ste dali portugalskom nogometu, za uspomene i za naslove, posebno ono što smo zajedno osvojili. Nikada neću zaboraviti put do naslova na Euru 2016. To nas je natjeralo da vjerujemo da ćemo moći ispisati povijest. Želim mu sve najbolje u njegovoj novoj fazi," rekao je bek Arsenala Cedric.

Raphaël Guerreiro, još jedan igrač koji je bio na Mundijalu u Kataru s Portugalom, zahvalio je Fernandu Santosu, "velikom čovjeku".

"Gospodine Fernando Santos, hvala vam puno na svemu. Hvala vam na povjerenju koje ste mi ukazali do danas i na prilici da predstavljam Portugal. Selektor koji me pokrenuo 2014., koji mi je omogućio da ispunim neke od svojih snova. Veliki čovjek koji će zauvijek ostati sa mnom i u srcu svih Portugalaca!", poručio je na Instagramu.

Ovog četvrtka Ricardo Quaresma prisjetio se pobjede na Europskom prvenstvu 2016. u svojoj oproštajnoj poruci i zahvalnoj poruci Fernandu Santosu, ističući da je vjera 'inženjera' omogućila Portugalu da podigne trofej protiv Francuske.

Oglasi

"Hvala vam gospodine što ste moj san iz djetinjstva da jednog dana postanem prvak Europe pretvorili u stvarnost za mene i za sve Portugalce. Lako je kritizirati, svatko zna govoriti, ali istina je da vjera i sreća donose puno rada i samo tako je bilo moguće podići pehar.Nadam se da će on uvijek biti inspiracija i kormilar Portugalcima koji imaju snove i voljni su se boriti za njih.Ako je tako kroz našu povijest još ćemo podići mnogo pehara u životu! Hvala", napisao je na Instagramu.

Pedro Mendes, 32-godišnji središnji branič koji je svoju jedinu (do sada) utakmicu za Portugal imao pod Fernandom Santosom, zahvalio je selektoru što mu je omogućio da ispuni svoj san iz djetinjstva i poželio mu sve najbolje u budućnosti.

"Riječ zahvalnosti gospodine, zahvaljujući vama moj san, kao i svakom dječaku koji voli nogomet, ostvario se. Uz trud, odricanje, predanost i malo sreće SVE JE MOGUĆE!!! Hvala ti i sretno u budućnosti", napisao je.

Oproštajnu poruku Fernandu Santosu ostavio je i Éder Lopes, portugalski heroj u finalu Eura 2016. kada je postigao jedini pogodak u pobjedi Portugala nad Francuskom.
"Gospodine, hvala vam na strpljenju i na povjerenju koje ste mi dali. Hvala vam što ste pomogli Portugalu da osvoji 2 najvažnija naslova u svojoj povijesti. Sve najbolje".

I veznjak Bruno Fernandes oprostio se od Santosa sa nekoliko riječi na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Puno hvala gospodinu Fernandu Santosu. Hvala vam na prilici da predstavljam našu zemlju i na ukazanom povjerenju posljednjih godina. Kao Portugalcu, hvala vam što ste Portugal postavili na vrh Evrope i vratili samopouzdanje i vjeru 'malim' zemlja koja je bila moguća biti među 'velikima'. Trenuci slave i radosti i drugi tuge i frustracije, ali ispisana je povijest i njegovo će ime zauvijek biti zabilježeno u srcima svih Portugalaca", napisao je Bruno.

Čeka se reakcija Ronalda, no pitanje je da li će CR preći preko svega i na kraju ipak dostojanstveno ispratiti Santosa u mirovinu.

Promo

Top Komentari

stranputica
Par godina prekasno. Ekipu sa onakvim igračima bi ozbiljan trener doveo puno više. Portugal ima šta reći i dalje i bez Ronalda. Pozdrav!
0 0
AmellemA
Kanita, pozovi ti 112. Možda će se tebi javiti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi