U razredu ih je bilo 24, svi su navijali za Real, osim jednog: "Uljez" je postao najveći od svih!

Nevjerovatna priča

U razredu ih je bilo 24, svi su navijali za Real, osim jednog: "Uljez" je postao najveći od svih!

A. Čaušević

Real Madrid je najslavniji i najveći klub na svijetu. Najbolje to oslikava broj osvojenih trofeja, 13 titula prvaka Evrope vjerovatno niko nikad neće dostići. 

U sjeni Reala je i njegov ljuti gradski rival Atletico koji također ima znatan broj navijača, ali realnost je da velika većina Madriđana preferira Kraljeve.

Pokazuje to priča i iz djetinjstva legendarnog Fernanda Torresa koji je zahvaljujući ogromnim uspjesima možda i najbolji igrač Jorgnadžija u historiji.

Dok je bio dječak svi u razredu su navijali za Real, samo je on bio za Atletico. Taj "uljez" je u međuvremenu postao najveći i najuspješniji od svih njih.

"Kad sam bio mali, u mom razredu su bila 24 učenika. Njih 23 je navijalo za Real. Samo jedan nije. Ja sam navijao za Atleti...", kazao je El Nino svojevremeno.

Sa 17 godina i 68 dana postao je najmlađi debitant u historiji Atletica, a 2003. godine je bio i kapiten ekipe.

Oglasi

Igrao je u međuvremenu za same velikane poput Chelseja, Liverpoola i Milan. Jedini je u historiji koji je tokom sezone zabio u sedam različitih takmičenja.

Bilo je to u takmičarskoj godini 2012/13. Zabijao je golove u Premiershipu, Ligi prvaka, Europa ligi, Svjetskom klupskom prvenstvu, Communitiy Shieldu, FA Cupu i Liga kupu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan je od petorice koji su osvojili Ligu prvaka, Europa ligu, Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo zajendo sa Juanom Matom, Pedrom, Juergenom Kohlerom i Andreasom Mollerom.

Torres se od fudbala oprostio prije skoro dvije godine. Otkako je u penziji ovaj 37-godišnjak se posvetio teretani i značajno je promijenio svoj izgled, više nije ni nalik mršavcu kakav je bio tokom igračke karijere.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi