Igrač Barcelone psihički u potpunosti "potonuo", već sedmicama ide kod psihologa

Sve to mu teško pada

Igrač Barcelone psihički u potpunosti "potonuo", već sedmicama ide kod psihologa

Endin Čaušević

Da posao fudbalera nije nimalo jednostavan i lagan najbolje pokazuju priče koje se sve više pojavljuju prethodnih godina o tome da mnogi poznati igrači imaju problema s depresijom što je često vezano za posao kojim se bave.

Fudbaleri koji nastupaju u velikim klubovima i imaju ogromne plate često se uzimaju kao primjer da vode najbezbrižnije živote i da oni nemaju probleme kao obični ljudi, ali jasno je da to nije baš tako.

Sve više se prethodnih godina pojavljuju fudbaleri koji otvoreni pričaju o svojim problemima, a gotovo svaki od njih je u određenom periodu svog života imao problema s depresijom.

Španski mediji pišu da se sličan slučaj dešava i jednom fudbaleru Barcelone, a riječ je o Ferranu Torresu kojem ove sezone stvari ne idu baš onako kako je očekivao i to očito itekako utiče na njega.

Od Ferrana se mnogo očekivalo kada je prije godinu dana iz Manchester Cityja prešao u Barcelonu, ali to nije još uvijek uspio ispuniti.

Zbog toga je već mjesecima na meti nezadovoljnih navijača Barcelone koji kritikuju njegove loše partije jer je evidentno da se španski napadač ne nalazi u najboljoj formi i pored toga što ga Xavi forsira iz utakmice u utakmicu.

Oglasi

Novinar Alfredo Martinez objavio je da je Torres u posljednje vrijeme u potpunosoti psihički "potonuo" i da sve te stvari koje mu se dešavaju itekako utiču na njega.

Torres se ne osjeća najbolje zbog toga što mu na terenu ne ide kako je očekivao i što nikako da pronađe pravu formu, a ne pomažu sigurno ni žestoke kritike koje već odavno dobija od navijača Barcelone.

Ipak, Torres nije htio da šuti o svemu tome i da to trpi i jasno je priznao Xaviju o čemu se radi, te kako se osjeća već neko vrijeme.

Napadač Barcelone je odlučio da riješi problem i potraži pomoć, te već neko vrijeme ide kod psihologa. U klubu su mu pružili potrebnu podršku i nadaju se da će Torres uskoro riješiti problem koji ima.

Sigurno je da se njegov status kod Xavija neće promijeniti i da neće izgubiti minutažu koju je imao, ali jasno je da će se Torres i dalje morati nositi s ogromnim pritiskom navijača koji od njega očito imaju velika očekivanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 22 utakmice za Barcelonu i postigao je pet golova što je očito nedovoljno s obzirom da igra na poziciji napadača.

Ovaj 22-godišnjak u Barcelonu je stigao prije godinu dana iz Manchester Cityja, a katalonski klub je za ovaj transfer izdvojio čak 55 miliona eura. Ipak, u 48 mečeva za Barcu zabio je tek 12 golova i upisao je sedam asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semirM
Sine dragi da sam na tvom mjestu udarao bi se nogom u guzicu do psihologa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti