Depay otputovao na potpis za Atletico, Xavi mu na odlasku rekao samo jednu rečenicu

Nizozemac napušta Barcelonu

Depay otputovao na potpis za Atletico, Xavi mu na odlasku rekao samo jednu rečenicu

Endin Čaušević

Nizozemski napadač Memphis Depay napustit će Barcelonu i karijeru će nastaviti u dresu Atletico Madrida s kojim je sve već dogovorio. No, Depay neće na najljepši način napustiti katalonski klub, a to je najbolje pokazala reakcija Xavija Hernandeza.

Depay je odlučio da ne želi ostati u Barceloni do kraja sezone iako mu na ljeto ističe ugovor i mogao bi kao slobodan igrač potražiti novi klub, te je donio odluku da na sve načine isforsira svoj odlazak već u januaru.

Nije tajna da je Nizozemac nezadovoljan svojim statusom u Barceloni jer kod Xavija nije imao status startera, te je šansu većinom dobijao ulaskom s klupe što nije zadovoljilo njegove apetite.

Xavi je htio da Depay ostane u Barci do kraja sezone jer u naredne dvije utakmice on je bio jedini pravi napadač kojeg bi imao na raspolaganju s obzirom na suspenzije Roberta Lewandowskog i Ferrana Torresa.

Međutim, nakon što je Atletico Madrid pokazao interes za Depayja ovaj napadač je odlučio da uradi sve kako bi što prije isforsirao odlazak u ovaj klub.

Depay je išao tako daleko da se jučer uopšte nije pojavio na treningu Barcelone i jasno je pokazao svoje nezadovoljstvo što je dodatno naljutilo Xavija koji je na kraju poručio Joanu Laporti da ga više ne želi u svojoj ekipi.

Oglasi

Barcelona je zbog toga sinoć pristala da proda Depayja, te bi trebala zaraditi od ovog transfera oko četiri miliona eura.

Depay je već otputovao u Madrid na ljekarske preglede i s Atleticom bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2028. godine, a već danas bi ovaj transfer mogao biti ozvaničen.

Da su mu vrata u Barceloni zauvijek zatvorena pokazala je Xavijeva poruka koju je navodno poslao Depayju nakon što se jučer nije pojavio na treningu katalonskog kluba.

Katalonski Sport objavio je da je Xavi poslao Depayju samo jednu rečenicu u kojoj mu je jasno dao do znanja da se više ne vraća u Barcelonu i da su za njega vrata u prvom timu ovog kluba zauvijek zatvorena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

   Odnos Xavija i Depayja je narušen za sva vremena

Depay je u Barcu stigao na ljeto 2021. godine kao slobodan igrač i odigrao je ukupno 42 utakmice i zabio je 14 golova.

Bio je standardan dok je na klupi bio Ronald Koeman, ali dolaskom Xavija to se promijenilo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi