To se ne odbija: Dembele dobio ponudu koja ga je momentalno udaljila iz Barcelone!

Sve je izvjesnije da odlazi

To se ne odbija: Dembele dobio ponudu koja ga je momentalno udaljila iz Barcelone!

E. Škorić

Katalonski Mundo Deportivo tvrdi da je Ousmane Dembele blizu odlaska iz Barcelone.

Francuski nogometaš ima ugovor do kraja godine, pa početkom januara može da neometano pregovara s drugim klubovima, što će se izvjesno i dogoditi. Iako se tek vratio nakon nove povrede, Dembele nema plan da ostane na Camp Nou.

Favorit za njegovo dovođenje je Newcastle koji neće imati problema s visokom platom za Dembelea nakon dolaska saudijskih vlasnika koji se smatraju najbogatijim vlasnicima u nogometu trenutno.

Kako je objavio MD, Dembele ima 'astronomsku ponudu na stolu' i kojoj Barcelona neće moći da parira. Igraču se, naime, nudi 15 miliona eura godišnje uz još 15 miliona eura ako dođe u ljeto kao slobodan igrač, a njegovom agentu je ponuđena provizija.

Sve to bi moglo značiti da Dembele odlazi na kraju sezone iz Barcelone koja ga je platila čak 135 miliona eura Borussiji Dortmund, no on je veći dio karijere u Kataloniji proveo kao povrijeđen igrač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegova vrijednost je opala za 50-ak miliona eura, mada Xavi želi da igrač ostane i da produži ugovor, ali sve je sada isključivo na Dembeleu i on sam će odlučiti šta je za njega najbolje.

Ovaj 24-godišnji Francuz je upisao 120 nastupa za Barcu i postigao je 30 golova uz 21 asistenciju, a osim Newcastlea želi ga i Manchester United.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Ne moze zbog sklonosti povredama igrati u Spaniji cija je liga za Englesku balet.Kako ce tek onda tamo igrati, Vjerovatno nikako
1 0
Mele
Kada pogledamo koliko su miliona klubovi dali za ove igrace, to je sramota bas. Hazard, Jovic, Costa, Abu, Dembelle.Gabigol,Silva u Milan, Sanchez u Inter itd . a golova dali minimalno , dok nas Dzeko razvalio u Romi, dao duplo vise golova od sviju ovih, pa ga jos neki nazivaju kloc i slicno. Zapitajte se malo vi fudbalski znanci, preko 300 golova za klubove u Evropi i preko 60 za repku. Sta jos reci, ustani i reci DZEKOOOO.To su uradili Messi, Ronaldo, Lewa, Roony, Suarez, Zatan, Cavani, Benzema i elita od igraca samo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi