Ferreira stradala u Lisabonu i preuzela fenjer

Sporting nije imao milosti

Ferreira stradala u Lisabonu i preuzela fenjer

Uvjerljivim trijumfom nad Ferreirom rezultatom 4:0 Sporting se pridružio Benfici na čelu tabele Portuguese lige.

Lisabonski klubovi trenutno imaju po 26 bodova, dva više od prvog pratioca Porta. Posao je večeras započeo Carvalho pogodivši za vodstvo već nakon petnaest minuta igre.

Drugi i treći pogodak za Sporting postigao je Montero koji je precizan bio u šestom minutu nastavka, a potom i u 72. minutu pogodivši sa bijele tačke za 3:0. Konačan rezultat utakmice postavio je Martins u samom finišu.

Ferreira je ovim porazom sa predposljednjeg pala na posljednje mjesto Portuguese lige pošto sada ima lošiju gol razliku od Arouce koja ima jednak broj bodova.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti