Zidane: Ne čudi me što je Roma odigrala dobro

Trener Real Madrida nakon pobjede

Zidane: Ne čudi me što je Roma odigrala dobro

Trener Real Madrida Zinedine Zidane bio je zadovoljan nakon utakmice u kojoj je Real Madrid potvrdio plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Kraljevski klub je i večeras savladao Romu rezultatom 2:0, iako je lako moglo biti i drugačije.

"Odigrali smo prilično dobro, ali je i naš protivnik bio na nivou. Roma je igrala vrlo kvalitetno, ali to je po meni normalno. Na kraju, postigli smo četiri pogotka u dvije utakmice, nismo primili niti jedan i zasluženo smo u četvrtfinalu", rekao je Zidane, koji je dodao:

"Nije čudo što je Roma pružila jak otpor, jer ta ekipa se nalazi u velikoj pobjedničkoj seriji u italijanskoj ligi. U prvom poluvremenu je Roma imala nekoliko prilika i možda su navijači bili malo nervozni, ali publika na Bernabeu je uvijek zahtjevna. Igrači to već znaju".

Zidane je prokomentarisao i detalj iz finiša utakmice, kada je priliku za igru dobio legendarni Francesco Totti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bilo mi je drago kada je Totti ušao u igru. Sretan sam što je dobio onakav aplauz, jer on je veliki igrač", zaključio je trener Real Madrida.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi