Početni zvižduk, treptaj oka, velika greška i 1:0: Postignut jedan od najbržih golova u sezoni

Gdje je golman pošao?

Početni zvižduk, treptaj oka, velika greška i 1:0: Postignut jedan od najbržih golova u sezoni

Eldar Ganibegović

Novi nevjerovatan pogodak ovaj put nam stiže iz Holandije. Sudija je označio početak utakmice, golman je napravio veliku grešku i na semaforu je već bilo 1:0.

U utakmici U21 Divizije 1 u Holandiji ekipa Feyenoorda je s 5:3 savladala vršnjake iz ADO Den Haaga.

Domaća ekipa stigla je do prednosti već u prvoj minuti susreta, odnosno nakon osam sekundi, a uveliko im je pomogao golman gostujuće ekipe koji je napravio fatalnu grešku.

Gosti su imali početni udarac i krenuli su s centra. Pas je odmah upućen nazad do golmana koji pravi nevjerovatnu grešku i loptu poklanja gostima.

Izgubio je ravnotežu, a napadač Feyenoorda Nesto Groen lako se probio između dva defanzivca Den Haaga, došao do lopte i pospremio je u nebranjenu mrežu za vodstvo svog tima.

Golman je pokušao spasiti stvar, ali se samo sudario s jednim svojim saigračem i spasa gostima u ovoj situaciji nije bilo. Pogledajte.

Oglasi

Inače, utakmica sama po sebi je imala lud tijek. Feyenoord je već nakon 11 minuta vodio s 2:0, ali su gosti izjednačili do odlaska na odmor.

U 90. minuti rezultat na semaforu je bio 3:3, da bi ekipa iz Rotterdama u sudijskoj nadoknadi postigla dva gola vrijedna pobjede i tri boda.

Kod Feyenoorda smo vidjeli pet različitih strijelaca, dok je za goste hat-trick postigao Nick Broekhuizen, no to nije bilo dovoljno niti za bod na gostovanju u Rotterdamu.

Na tabeli je Feyenoord treći sa 16 bodova, četiri manje od vodećeg Zwollea, odnosno bod manje od drugog Groningena. Den Haag je peti s devet poena koliko ima i četvrti Graafschap. 

Top Komentari

FahroKonjHodzic
njeko nemere za devdeset minuta a njeko ga zabije za hosam sekundi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti