Huligani utrčali na teren, pa ih dočekala starica koja je postala hit zbog reakcije

Evorpska liga

Huligani utrčali na teren, pa ih dočekala starica koja je postala hit zbog reakcije

Edmir Škorić

U trećem kolu Evropske lige danski Midtjylland ugostio je ekipu Feyenoorda, a duel ovih timova okončan je rezultatom 2:2.

Prije utakmice junakinja je bila jedna starija žena koja se sama uspjela obračunati sa grupom huligana koji su dotrčali na teren.

Tokom zagrijavanja igrača, koji su se spremali za utakmicu, grupa navijača iznenada se pojavila na terenu. Potom je u akciju stupilo osiguranje u liku starije žene, koja je bez problema smirila agresivne navijače i uputila ih prema izlaznim vratima.

Snimka događaja ubrzo se pojavila na internetu i mnogi su oduševljeni hrabrošću bake koja je bez imalo pardona rastjerala grupu navijača koji su nosili crne jakne i očito bili spremni za huliganske ispade.

Inače, na tribinama danskog stadiona zabilježeni su neredi, zbog čega je policija desetke huligana istjerala sa stadiona, a jedna osoba je povrijeđena.

Oglasi

Što se tiče same utakmice u Herningu koja je odigrana pred nešto manje od 10.000 gledatelja, bilo je 2:2.

Feyenoord je imao 2:0 na poluvremenu pogocima Szymanskog u 21. i Kokcua iz penala u 45. minuti, ali je Midtjylland došao do boda u nastavku. Prvo je smanjio na 2:1 Isaksen u 54., da bi rezervista Juninho u 85. pogodio za 2:2.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U grupi F lider je Feyenoord s četiri boda, a interesantno da svi timovi imaju isti broj bodova. Midtjylland je smješten na drugo, Lazio na treće i Sturm Graz na 4. mjesto.

Već naredne sedmice u Rotterdamu gostuje Midtjylland, dok će ekipa Lazija na Olimpicu biti domaćin Sturmu i nakon tih mečeva situacija na tabeli mogla bi biti nešto jasnija, mada se vjeruje kako će se do samog kraja voditi borba za prva dva mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi