Feyenoord protutnjao kroz Luzern i zapikao meč sa Veležom ili Elfsborgom

Nazire se naredni protivnik Rođenih

Feyenoord protutnjao kroz Luzern i zapikao meč sa Veležom ili Elfsborgom

S. Grebović

Ako je suditi po prvoj meču Velež će, ukoliko eliminiše Elfsborg u play offu igrati sa holandskim Feyenoordom.

Voljom žrijeba koji je ove sedmice održan u UEFA-i, pobjednik dvoboja između Veleža i Elfsborga igrat će sa boljim iz dvomeča Luzerna i Feyenoorda.

Nizozemski tim je u tom meču važio za velikog favorita, što je tim iz iz Rotterdama i potvrdio.

Feyenoord je u prvom meču kao gost slavio sa velikih 3:0 i na taj način praktički riješio pitanje oko prolaska dalje.

Dva je gola postigao Guus Til u 9. i 39. minuti, da bi Sinisterra pred sami kraj meča potvrdio veliku pobjedu svoje ekipe.

Sa druge strane kao što znamo, Elfsborg i Velež su remizirali u prvoj utakmici ovih rivala pa ćemo protivnika Feyenoorda saznati za sedam dana kada se ove dvije ekipe budu sastale na Grbavici.

Što se tiče timova iz našeg okruženja, zanimljivo da su slavili jedino Čukarički protiv Hammarbyja sa 3:1 i Priština koja je senzacionalno dobila norveški Bodo/Glimt sa 2:1.

Partizan je remizirao u Rusiji protiv Sočija (1:1) kao i Rijeka protiv Hiberniana. Poraze su doživjeli Osijek u Sofiji od CSKA (4:2) i Vojvodina minimalno od austrijskog LASK-a.

Top Komentari

tuner
E ovi su vec druga prica. Ali opet, nqdam se da cu gledati Feyenord - Velez pa neka bude sta bude
14 0
rodjak
nije ni Fajenord neka velika klasa ali jesu za nase prilike.Tu su negdje rang AEK-a i uz 100% borbenost i uz dozu srece se mogu proci.Ali o njima kasnije u ovoj epizodi serijala "Velezovo toplo ljeto u Evropi" pricamo trenutno o revansu sa ovim Svedima gdje bi im trebali pokazati sta je pravi fudbal ili nogomet a navijaci da im pokazu sta je pravo navijanje ,Fajenord ostavljamo za kraj naseg tolog ljeta prije grupne faze ;)
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi