Kontroverzni transfer uzdrmao cijelu državu: "Osjećamo se izdano i prevareno"

Iz Feyenoorda u Ajax

Kontroverzni transfer uzdrmao cijelu državu: "Osjećamo se izdano i prevareno"

E. Škorić

Steven Berghuis napustio je Feyenoord i potpisao za Ajax. Amsterdamski tim je rivalu iz Rotterdama na ime obeštećenja platio 5,5 miliona eura.

Rivalstvo između Feyenoorda i Ajaxa je najveće moguće u Nizozemskoj i traje odavno. Do sada su se ove ekipe suočile čak 197 puta, a 90 pobjeda ima ekipa Ajaxa.

Transferi iz jednog u drugi klub nisu tako česta pojava, ali kada se i dogode, onda je to glavna tema u državi. Tako je i transfer Berghuisa iz roterdamskog u amsterdamski klub izazvao lavinu reakciju i komentara.

"Imam 29 godina i nije tajna da želim napraviti još jedan korak naprijed. Važno mi je da se razvijem kao nogometaš. Odabirom novog kluba, sagledao sam mogućnost borbe za trofeje, a i igranja za reprezentaciju u budućnosti", rekao je novi napadač Ajaxa.

Navijači Feyenoorda ubrzo su se oglasili javno nakon što su saznali da je njihov doskorašnji ljubimac odlučio zaigrati u dresu Ajaxa.

"Osjećamo se izdano i prevareno, ali to ne bi trebalo da nas zastrašuje. Ne podržavamo takve stvari. Očito je da tu ne postoji ni procenat klupske ljubavi i da se radi o nekim drugim stvarima", navedeno je u objavi navijača iz Rotterdama.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Steven Berghuis je prošle sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima, postigavši 21 gol i 16 asistencija.

Na Euru je odigrao 55 minuta u dresu Oranja. Dobio je priliku da igra 45 minuta protiv Sjeverne Makedonije i 10 minuta protiv Češke, kada je Nizozemska izgubila i ostala bez plasmana u četvrtfinale turnira.

Top Komentari

Bohemia
“Rivalstvo između Feyenoorda i Ajaxa je najveće moguće u Nizozemskoj i traje od 13. stoljeća.” 13. stoljeća?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi