FIBA kaznila Grčku i Srbiju

FIBA kaznila Grčku i Srbiju

O. Lekić
Teme:

Međunarodna košarkaška federacija kaznila je srbijanske i grčke košarkaške koji su sudjelovali u tučnjavi tokom prijateljske utakmice ovih dviju reprezentacija na nedavnom Akropola kupu u Atini.

U srbijanskim redovima kažnjeni su Nenad Krstić s tri utakmice neigranja i Miloš Teodosić s dvije, a kod Grka kažnjeni su Antonis Fotsis i Sofoklis Schortsanitis sa po dvije utakmice neigranja.

Košarkaški savez Srbije morat će platiti kaznu od 45.000 švicarskih franaka, a Grčki savez 20.000 franaka.

Obje reprezentacije nastupit će na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Srbija će igrati u A-grupi  zajedno s Argentinom, Australijom, Njemačkom, Engleskom i Jordanom, a Grci će igrati u C-grupi protiv Turske, Portorika, Rusije, Kine i Obale Slonovače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.