FIBA prelomila: Ne priznajemo ABA ligu

Čeka se odgovor

FIBA prelomila: Ne priznajemo ABA ligu

Teme:

ABA liga nema više podršku FIBA-e. Krovna svjetska košarkaška organizacija objavila je na zvaničnom sajtu da regionalna liga ne može da funkcioniše u ovom obliku.

Pored ove odluke raspravljano je i o statusima 14 nacionalnih saveza kojima je prijetila suspenzija zbog neizvršavanja FIBA-inih odluka.

Konstatovano je da je vidljiv pomak u prevazilaženju problema, te su zatraženi odgovori i garancije saveza koji nisu prisustvovali jučerašnjem sastanku.

Izvršni komitet FIBA-e trebao bi ponovo da zasjeda za dvije sedmice, a do tada planiran je sastanak sa čelnicima Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi