FIBA ukinula suspenziju Brazilu, upozorila Meksikance
Foto: EPA

Na jučerašnjem sastanku Izvršnog komiteta FIBA-e

FIBA ukinula suspenziju Brazilu, upozorila Meksikance

Izvršni komitet FIBA-e je na jučerašnjem sastanku odlučio da ukine, uz ispunjenje nekoliko dogovorenih uslova, suspenziju izrečenu Košarkaškoj konfederaciji Brazila. Na istom sastanku čelnici FIBA-e su upozorili Košarkašku asocijaciju Meksika da će se suočiti sa sankcijama ukoliko ne ispuni određene zakonske zahtjeve.

Brazilska košarkaška Konfederacija je suspendovana u novembru 2016. godine zbog neučestovanja selekcija ove države na međunarodnim takmičenjima, te zbog sveukupnog nedostatka kontrole nad organizacijom.

Ova suspenzija će sada, ipak, biti ukinuta a Brazil će nakon ispunjavanja određenih obaveza i podnošenja potrebne dokumentacije ponovo postati aktivni član FIBA-e. 

Čelnici FIBA-e su pohvalili napore novog rukovodstva Košarkaške konfederacije Brazila, ali i upozorili da je predstojeći period ključan za budućnost ove organizacije, kako bi Brazilci uspješno ispunili sve FIBA-ine uslove.

Druga tema sastanka bila je Košarkaška asocijacija Meksika. Naime Meksiko je u januaru 2016. godine ponovo primljen u članstvo FIBA-e, tačnije započet je proces njihovog ponovnog prijema, ali je od tada prispjelo nekoliko žalbi na račun rada košarkaške asocijacije ove zemlje.

Zbog toga je Izvršni komitet upozorio da je krajnje vrijeme da se proces privede kraju, te da Meksikanci moraju obratiti pažnju na način upravljanja asocijacijom, finansijske garancije i planiranje razvoja sporta. Upravo zahtjeve iz ovih oblasti će Meksiko morati ispuniti kako bi izbjegao ponovnu suspenziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti