FIFA: BiH je konačno dočekala svoju zlatnu generaciju

Najbolji plasman na FIFA rang listi u historiji

FIFA: BiH je konačno dočekala svoju zlatnu generaciju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na najboljem mjestu na FIFA-inoj rang listi u historiji. 

Naš tim u ovim kvalifikacijama djeluje zaista impresivno, a najveća pobjeda bez ikakve sumnje ostvarena je 22. marta protiv Grčke na Bilinom polju rezultatom 3:1. 

Fantastični rezultati naše selekcije odjeknuli su u svijetu, pa se tako danas na oficijalnoj stranici krovne svjetske fudbalske federacije FIFA-e pojavio tekst o veličanstvenoj generaciji Zmajeva. FIFA je podsjetila na veliku pobjedu protiv Grčke i izjavu selektor Sušića: 

"Ovaj fantastični rezultat me malo plaši, jer niko nam neće oprostiti ako se sada ne plasiramo u Brazil." 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra fantastično, a generacija koja je obećavala pretovrila se u respektabilnu napadačku silu. Sušić je dovoljno iskusan i zna da se njegova ekipa ne smije bojati nikoga. Ogroman je pritisak na Zmajevima nakon odličnih rezultata jer se Bosna i Hercegovina nikada nije kvalifikovala na veliko takmičenje, a sada je na odličnom putu, stoji na FIFA.com. 

Naglašavaju na FIFA-inoj oficijalnoj stranici da je naša reprezentacija najefikasnija do sada, sa postignuta 23 gola, dok je Asmir Begović primio svega tri. 

Bosna i Hercegovina je konačno dočekala svoju zlatnu generaciju. Zemlja smještena u srcu Balkana nalazi se na 15. poziciji FIFA-ine rang liste. Ističu kako se naša reprezentacija dva puta domogla baraža, ali da smo oba puta zaustavljeni od Portugala. Izabranici Safeta Sušića sada na susretima sa Slovačkom, te Lihtenštajnom i Litvanijom imaju priliku da izbore veliko takmičenje. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Edin Džeko je prva violina Zmajeva i vodeći strijelac kvalifikacija sa osam postignutih golova. Drugu poziciju na listi sa Izraelcom Tomerom Hemedom sa šest postignutih golova dijeli Vedad Ibišević. Golman Asmir Begović je gospodar odbrane, a nedavno je izabran i za Idola nacije, nakon što je istu nagradu u prethodne tri sezone ponio Edin Džeko, prenosi FIFA. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.