FIFA i dalje protiv tehnologije

FIFA i dalje protiv tehnologije

Teme:

Katastrofalne greške sudija  na nedjeljnim utakmica  osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi nisu uticale na stav čelnika Međunarodne fudbalske federacije povodom sve češćih apela javnosti da se u fudbalu konačno uvede pomoć tehnologije.

"FIFA će zadržati stav koji je zauzela u martu mjesecu ove godine povodom uvođenja tehnološke pomoći na utakmicama u diskutabilnim sitaucijama", stoji u kratkom saopštenju FIFA izdatom samo sat vremena po okončanju meča Njemačka - Engleska.

Odbor FIFA zadužen za pravila fudbalske igre u martu odbio mogućnost uvođenja pregledavanja video snimka ili uvođenja lopte sa čipom.

Utakmice osmine finala obilježile su očigledne greške sudija - nepriznat gol Engleza protiv Nemačke, i pogodak Argentine protiv Meksika koji je postignut iz ofsajda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.