FIFA kaznila Srbiju!

Prve kazne na Svjetskom prvenstvu

FIFA kaznila Srbiju!

FIFA je počela izricati i prve kazne na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Među prvim kažnjenim reprezentacijama našle su se i naše komšije iz Srbije, čiji Fudbalski savez je kažnjen sa 10.000 švicarskih franaka nakon što su navijači ove reprezentacije tokom utakmice protiv Kostarike isticali parole sa političkim porukama.

Istim iznosom kažnjen je Fudbalski savez Meksika, ali ne zbog političkih poruka, već zbog homofobičnih ispada navijača tokom utakmice protiv Njemakče kada su pjevali uvrjedljivu pjesmu Manuelu Neueru.

Podsjetimo, reprezentacija Srbije je taj susret protiv Kostarike pobijedila sa 1:0, a sutra će igrati protiv Švicarske možda i najvažniji susret za plasman u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi