Krstajić se nije dao isprovocirati: Ja sam iz Bosne, multikulturalne sredine...

Bliži se duel Srbije i Švicarske

Krstajić se nije dao isprovocirati: Ja sam iz Bosne, multikulturalne sredine...

Selektor srbijanske fudbalske reprezentacije Mladen Krstajić nije nasjeo na provokacije pred nadolazeću utakmicu protiv Švicarske.

Budući da za reprezentaciju Švicarske danas nastupa nekoliko fudbalera porijeklom sa Kosova, pred ovaj duel ne nedostaje varnica, a "škakljiva" pitanja vezana za dodatni naboj nisu zaobišla ni Krstajića.

Pokušali su Krstajića isprovocirati švicarski novinari i napraviti uvertiru, međutim selektor Srbije je na pristojan način odgovorio, onako gospodski, u njegovom stilu.

"To je politika, a o politici ne želim da pričam. Ja sam iz multikulturalne sredine, iz Bosne. Otac mi je Crnogorac, a majka Srpkinja. Ja sam internacionalni čovjek, nacionalnost me uopšte ne zanima. Ono što je važno za mene je da Švicarska ima dobar tim", poručio je Krstajić.

Duel između Srbije i Švicarske se, podsjećanja radi, igra 22. juna u Kaliningradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi