FIFA: Messijev rekord je samo medijski, nije zvaničan

FIFA se zvanično ogradila od prepirki

FIFA: Messijev rekord je samo medijski, nije zvaničan

Nakon što je postigao 86 golova u godini, prestigavši rekord Gerda Mullera star 40 godina, Lionel Messi je sa svih strana primao pohvale.

Ipak, pojavili su se i oni koji su njegov rekord osporavali govorivši kako rekord uošte nije ni držao Gerd Muller. Prema tvrdnjama Fudbalskog saveza Zambije, napadač. Godfrey Chitalu je u 1972. godini postigao 107 golova. Također javio se i brazilski Flamengo koji tvrdi kako je Zico 1979. godine postigao 89 golova.

 

Nakon ovih tvrdnji sve oči su bile uprte u nadležne institucije FIFA-e. Ipak, Međunarodna fudbalska organizacija je svojim odgovorom pomalo začudila fudbalsku javnost odgovorivši kako to nije zvaničan FIFA-in rekord.

 

"Mi nemamo bazu podataka u kojoj su detalji svih utakmica odigranih u svim zemljama širom svijeta od prvog dana njihovog postojanja. To nema nikakve veze sa pristrasnošću. Ukoliko možemo da potvrdimo neki rekord sa naših takmičenja, mi volimo to da uradimo. To je vrsta podataka koju navijači i mediji vole vidjeti", rekao je glasnogovornik FIFA-e,Alex Stone dodavši na kraju:

 

"To je rekord nekih medija koji su očigledno sakupljali podatke od nekud i primijetili su da će Messi prestići taj rekord".

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Messi je trenutno na brojci od 88 golova u jednoj kalendarskoj godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.