FIFA nema milosti: Predsjedniku FS Palestine kazna zbog - Lionela Messija!

Sankcije za Jibrila Rajouba

FIFA nema milosti: Predsjedniku FS Palestine kazna zbog - Lionela Messija!

Krovna kuća svjetskog fudbala (FIFA) izrekla je predsjedniku Fudbalskog saveza Palestine Jibrilu Rajoubu suspenziju na godinu dana, tako da on neće moći prisustvovati fudbalskim utakmicama do kraja augusta naredne godine.

Zanimiljivo je da je Rajoub kažnjen zbog Lionela Messija, tačnije jer je podsticao mržnju i pozivao na nasilje prema argentinskom virtuozu.

Naime, Jibril Rajoub je u junu ove godine pozvao sve Palestince i navijače općenito da zapale sve dresove i fotografije Lionela Messija ukoliko as Barce zaigra za svoju Argentinu u prijateljskom meču protiv Izraela.

Messi tada nije zaigrao protiv Izraela, a nije ni Argentina jer je ovaj prijateljski susret u okviru priprema za SP otkazan zbog političkih tenzija.

Ipak, danas je Jibrila Rajouba stigla stroga kazna FIFA-e koja očigledno ništa ne prepušta slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi