Scaloni: Svi znamo šta Messi za nas predstavlja, ali vidjećemo hoće li igrati za reprezentaciju
Messi je doživio još jedan neuspjeh sa reprezentacijom ovog ljeta i vjerovatno da je njegova karijera u nacionalnom timu završena (Foto: EPA)

Privremeni selektor o nepozivanju zvijezde Barcelone

Scaloni: Svi znamo šta Messi za nas predstavlja, ali vidjećemo hoće li igrati za reprezentaciju

Midhat Šljivak

Privremeni selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Scaloni objavio je prije nekoliko dana spisak fudbalera za prijateljske mečeve sa Gvatemalom i Kolumbijom.

Na spisku fudbalera nema prve zvijezde Gaučosa Lionela Messija koji je zatražio pauzu od reprezentativnih obaveza.

Argentinski mediji međutim tvrde da je Messijeva karijera u reprezentaciji završena na Svjetskonm prvenstvu u Rusiji, a selektor Scaloni priznaje kako o tome sa jednim od najboljih fudbalera svijeta nije razgovarao.

"Razgovarao sam sa njim i nakon tog razgovora nije dobio poziv za ove utakmice. Iskreno, nismo pričali šta će biti u budućnosti", rekao je Scaloni za The Guardian i dodao je:

"Svi znamo šta Messi predstavlja za nas, ali vidjećemo šta će se dogoditi. Imam jako dobar odnos sa njim, razgovarali smo otvoreno i nakon svega nije dobio poziv za naredne duele. Kao što sam rekao, vidjećemo hoće li u budućnosti igrati", istakao je Scaloni.

Messi je za Gaučose odigrao 128 utakmica i postigao je 65 pogodaka, najviše u historiji ove zemlje.

Top Komentari

Keno
Nije dobio poziv zato sto je on to naredio
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi