Barca nije htjela Rabiota, ali Real želi da ga kupi

Francuz na meti Kraljeva

Barca nije htjela Rabiota, ali Real želi da ga kupi

Edmir Škorić

Lionel Messi imao je želju da Francuz dođe u Barcelonu, a sada je bliže Real Madridu.

Prema navodima stranih medija, Real će ponuditi 70 miliona eura za Adriena Rabiota, koji se nedavno spominjao kao pojačanja Barcelone.

Rabiot je odbio novi ugovor s PSG-om, a Barca nije htjela da ga kupi za 50 miliona eura, nego je vjerovala da ga može dobiti besplatno narednog ljeta kada mu istekne ugovor.

Florentino Perez se umiješao, pa će pokušati da otkupi Rabiotov ugovor, dok je Barca u vezni red dovela Artura Vidala i Arthura Mela.

Tako da je Barca odustala od Rabiota, a 23-godišnjak bi mogao da dobije priliku kod Julena Lopeteguija, koji obožava da radi s mlađim igračima i da na njima gradi tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić i Toni Kroos već su iskusni, Rabiot bi mogao da bude od velike pomoći u Realu.

Rabiot ne želi da ostane u Parizu, a poziv Reala bi ga mogao natjerati da što prije spakuje kofere i krene u nove izazove.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi