FIFA novog predsjednika dobija nakon drugog kruga glasanja

Traje kongres u Cirihu

FIFA novog predsjednika dobija nakon drugog kruga glasanja

Teme:

Krovna kuća svjetskog fudbala FIFA će danas dobiti svog novog predsjednika.

Održan je prvi krug glasanja nakon kojeg FIFA-ini delegati nisu izabrali novog predsjednika. Kako je saopšteno, najviše glasova dobio je Gianni Infantino (88), a prati ga Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa sa tri glasa manje.

Daleko od vodećeg dvojca nalaze se Prince Ali bin Hussein sa 27 i Jerome Champagne sa sedam glasova, dok je Tokyo Sexwale odustao prije početka glasova.

Na glasanju je učestvovalo 207 delegata, ali niti jedan kandidat nije dobio dvotrećinsku većinu (138), pa će novi predsjednik FIFA-e biti poznat nakon drugog kruga glasanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi