FIFA objavila cijene ulaznica za mečeve Mundijala u Rusiji

Ko voli nek' izvoli

FIFA objavila cijene ulaznica za mečeve Mundijala u Rusiji

E. Čaušević, foto: EPA

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak Svjetskog prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Mundijal počinje 16. juna 2018. godine kada će ljubitelji fudbala mjesec dana moći uživati u najboljem fudbalu na svijetu. Prošle sedmice održano je izvlačenje grupa, a nakon toga FIFA je odlučila obavijestiti navijače da već sada mogu osigurati svoje ulaznice za mečeve SP-a.

Što se tiče otvorenja Svjetskog prvenstva, odnosno prve utakmice koja će biti odigrana na Lužnikiju u Moskvi najskuplja karta bit će 2.300 eura. Za sve one koji žele gledati ceremoniju otvaranja, a zatim i utakmicu najjeftinija karta košta 223 eura.

U grupnoj fazi ulaznice će biti nešto jeftinije. Karta za najbolja mjesta na stadionu koštat će 880 eura, a najjeftinija je svega 89 eura. U polufinalu će ulaznice biti znatno skuplje. Najskuplja je 3.100 eura, a najjeftinija 312 eura.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I na kraju ono što mnogo zanima jesta finalna utakmica Svjetskog prvenstva. Ovaj meč igrat će se također na Lužnikiju gdje će se održati i ceremonija zatvaranja Mundijala. Najskuplja ulaznica za ovaj meč košta čak 4.600 eura, a najjeftinija se može kupiti za nešto manje od 500 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi