FIFA objavila deset imena koji konkurišu za Zlatnu loptu: Devet očekivanih i jedno ne!

Ronaldo brani titulu

FIFA objavila deset imena koji konkurišu za Zlatnu loptu: Devet očekivanih i jedno ne!

FIFA je danas objavila imena deset fudbalera koji će biti u konkurenciji za najboljeg igrača u sezoni 2017/18, a na listi se nalazi i jedno malo iznenađenje. 

Svjetska fudbalska federacija je u obzir uzela partije fudbalera od 3. jula prošle do 15. jula ove godine, pa su na listi sljedeća imena:

Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Eden Hazard (Chelsea), Harry Kane (Tottenham), Lylian Mbappe (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Mohamned Salah (Liverpool) i Raphael Varane (Real Madrid).

Naravno, defanzivac Real Madrida i reprezentacije Francuske Raphael Varane iza sebe ima sjajnu sezonu i sasvim zasluženo se našao na listi, ali svakako da on nije bio ime o kojem se govorilo mnogo kada je u pitanju najuža lista za ovu nagradu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba odmah reći da je i ovog puta prvi favorit za osvajanje iste Cristiano Ronaldo koji je osvojio sa Realom Ligu prvaka te je bio najbolji strijelac tamičenja. Inače, on je dva puta zaredom osvajao ovu titulu, a pet puta ukupnom u karijeri. Ukoliko ponovo dobije priznanje, prestići će svog glavnog konkurenta Lea Messija.

Inače, ovogodišnju listu su sastavili bivši igrači i treneri Sami Al-Jaber, Emmanuel Amunike, Frank Lampard, Cha Bum Kun, Fabio Capello, Alessandro Nesta, Didier Drogba, Lothar Matthaeus, Andy Roxburgh, Wynton Rufer, Kaka, Ronaldo i Carlos Alberto Parreira. Za najboljeg igrača možete glasati na službenoj stranici www.fifa.com.

Top Komentari

Cole
Luka Modrić najbolji igrač definitivno
8 14
Cole
Luka Modrić najbolji igrač Balkana svih vremena
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi