FIFA pokrenula istragu protiv sudija

FIFA pokrenula istragu protiv sudija

Teme:

FIFA je saopštila da je povodom navoda o mogućem namještanju rezultata pokrenula disciplinski postupak protiv šestorice nogometnih sudija, koji su prošlog mjeseca sudili dvije međunarodne prijateljske utakmice.

U saopštenju se navodi da se radi o utakmicama  koje su odigrane 9. februara u Antaliji, Bolivija - Latvija i Estonija - Bugarska.

Fifi ukazano na neuobičajena kladjenja na te dvvije  utakmice, zbog čega je svjetska kuća nogometa  odlučila da sprovede istragu, a žalbe su poslala i sva četiri nogometna  saveza čije su reprezentacije igrale te mečeve, dodaje se.

Bugarska i Estonija odigrale su 2:2, dok je Latvija  pobijedila Boliviju sa 2:1, a svih sedam golova postignuto je iz jedanaesteraca.

"FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv šestorice sudija koji su sudili na prijateljskim utakmicama A selekcija Bolivija - Latvija  i Estonija - Bugarska, koje su odigrane u Antaliji  9. februara 2011. godine", navodi se u saopštenju.

"Pokrenuli smo postupak nakon što smo pregledali svu dokumentaciju i informacije koje smo dobili, u vezi sa mogućim namještanjem rezultata tih utakmica. Postupak će sprovesti Disciplinski komitet FIFE", dodaje se.

Obje utakmice organizovala je agencija sa Tajlanda "Futi sport internacional ", preko jednog menadžera iz Rusije koji ima licencu Fife.

Prema pravilima o privatnosti, Fifa nije saopštila imena sudija, niti iz koje su zemlje.

Prošlog mjeseca Nogometni  savez Mađarske suspendovao je sudiju Kolosa Lenđela, koji je sudio jedan od ta dva meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.