"FIFA ne testira nikakva nova pravila"
Foto - EPA

Španski novinar tvrdi

"FIFA ne testira nikakva nova pravila"

M. Šljivak
Teme:

Brojni evropski mediji prenijeli su prethodnih dana informaciju kako Svjetska fudbalska federacija (FIFA) planira poprilično promijeniti pravila fudbalske igre.

Španski list AS je prvi objavio da se na Kongresu FIFA razmatra mogućnost o izmjeni pravila koja bi potpuno promijenila fudbal koji poznajemo.

Navodna pravila koja su predložena su sljedeća:

- Poluvremena će trajati po 30 minuta
- Igra se zaustavlja svaki put kad lopta napusti teren
- Aut će se izvoditi nogom
- Ekipe bi imale neograničen broj izmjena
- Žuti karton = 5 minuta suspenzije

Ipak, španski novinar Jose Felix Diaz koji radi za Marcu tvrdi drugačije od novinara AS-a

"FIFA ne testira nikakva nova pravila", kratko je napisao novinar Marce.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, ni krovna kuća svjetskog fudbala do danas se nije oglašavala po ovom pitanju i potom su saopštili da nemaju namjeru ništa mijenjati.

"FIFA nema namjeru da proba nikakva pravila i o takvim stvarima se nije raspravljalo u unutar organizacije", saopštila je FIFA.

Top Komentari

JuventinoBK
Serem se na fifu i uefu. Kao da su oni pametni da smanje vrijeme tekme. Pa covjece nijedan ekipni sport popularan ne traje prwko sat vremena, jedino fudbal sat i po. Igraci jedino u fudbalu umiru ili su na ivici smrti ko eriksen. Samo podatak da je nsjvise se trčalo ns SP u Brazilu 1950 4km, a danas 12k sve govori.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti