FIFA: Ronaldo još nije pobjednik

Borba za najboljeg igrača

FIFA: Ronaldo još nije pobjednik

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo želi još jednu titulu za najboljeg igrača svijeta u 2016. godini.

Ronaldo je dobio Zlatnu loptu od strane France Footballa. Tu nagradu dali su mu novinari širom svijeta.

Očekuje se da Portugalac bude proglašen najboljim igračem i od strane FIFA, a čak su neki mediji objavili da je dobio i tu nagradu, te da se samo čeka da mu se ista uruči na svečanoj ceremoniji.

FIFA se oglasila i objavila kako Ronaldo još uvijek nije dobio nagradu za najboljeg jer se glasovi još računaju i 9. januara naredne godine bit će donesena odluka u Zurichu, odnosno bit će proglašen pobjednik.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za razliku od France Footballa, gdje samo novinari biraju najboljeg, u FIFA-inom izboru za najboljeg čestvuju kapiteni reprezentacija, selektori, navijači i novinari. Ronaldovi konkurenti su Messi i Antoine Griezmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi