FIFA suspendovala Adamu i Temariiju

FIFA suspendovala Adamu i Temariiju

O. Lekić
Teme:

Međunarodna fudbalska federacija suspendovla je oba člana Izvršnog odbora zbog sumnji da su namjeravali primiti mito u zamjenu za svoj glas pri odabiru domaćina Svjetskih prvenstava 2018. i 2022.


Nigerijac Amos Adamu i Reynaldo Temarii s Tahitija suspendirani su na mjesec dana, a u međuvremenu će istražni organi FIFA-e dokazati njihovu krivnju ili nevinost.

"Ovo je tužan dan za fudbal, a FIFA će učiniti sve da povrati svoj ugled i dostojanstvo", izjavio je novinarima predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

Aferu potkupljivanja iznijeli su novinari Sunday Timesa koji su snimili dva člana Izvršnog odbora kako traže novac za svog glas. Adamu je tražio 800.000 eura, a Temarii čak dva miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti