FIFA The Best: "Luđaku" nagrada za fair-play!

Priznanje za Marcela Bielsu i njegov tim

FIFA The Best: "Luđaku" nagrada za fair-play!

U Milanu je večeras održana svečana dodjela FIFA The Best nagrada - priznanja za najbolje u prošloj sezoni.

Nagrade su podijeljene u više kategorija, a jedna od onih koja i nije toliko u fokusu jeste nagrada za fair-play. Iako bi možda trebala biti.

Ona je otišla u ruke argentinskog trenera Marcela Bielse, poznatog svim ljubiteljima fudbala pod nadimkom Luđak, i njegove ekipe.

Argentinski streteg se nekoliko put od dolaska na kormilo ekipe Leedsa našao u centru pažnje evropskih medija, a zbog jednog od svojih neobičnih poteza je dobio FIFA-inu nagradu.

Naime, u finišu prošle sezone Championshipa njegov Leeds je još uvijek "ganjao" drugo mjesto i direktan plasman u Premier ligu. Bila je Leedsu potrebna pobjeda protiv Aston Ville i klup sa Elland Roada je stigao do vodstva.

Ipak, Leeds je poveo dok je jedan fudbaler Ville bio na zemlji, pa je Bielsa naredio svojim igračima da se sklone i dopuste ekipi Aston Ville da odmah izjednači. To se i desilo, meč je na kraju završen rezultatom 1:1, Leeds je ostao bez drugog mjesta, a do plasmana u Premiership je došao Sheffiled United.

Leeds na kraju nije uspio ni kroz play-off doći do promocije. Ali Bielsin potez je barem bio vrijedan FIFA-ine nagrade za fair-play.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Pa nije dzaba ludjak hajvan ****ni
0 1
karlhajncbrazzzo
Ludak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi