FIFA ukinula suspenziju Messiju!

Napadač Barce se vraća u reprezentaciju

FIFA ukinula suspenziju Messiju!

Dobre vijesti stižu danas za sve navijače u Argentini.

Naime, žalba prve zvijezde ove reprezentacije, Lea Messija, na suspenziju FIFA-e je uspjela i Messi se vraća u reprezentaciju!

Podsjetimo, napadač Barcelone je suspendovan na četiri utakmice nakon što je vrijeđao suca poslije meča protiv Čilea, a on je u žalbi, između ostalog, naveo sljedeće:

"Sudac je bio iz Brazila i dobro je razumio šta sam govorio. Nije bilo nikakvog vrijeđanja, a ako su pale neke teške riječi, to nije bilo upućeno nijednom pojedincu, već u zrak i za to se izvinjavam", naveo je Messi u žalbi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dakle, Messi je propustio samo jednu utakmicu poslije Čilea i to onu u gostima protiv Bolivije, koju je njegova reprezentacija izgubila sa 2:0. On će dres sa državnim grbom ponovo obući u utakmici protiv Urugvaja, a poslije toga Argentini slijede mečevi protiv Venezuele, Perua i Ekvadora.

Argentinci su trenutno u kvalifikacijama za SP tek na 5. mjestu koje vodi u dodatno doigravanje, a za četvrtoplasiranim Čileom zaostaju jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi