FIFA uvodi četvrtu izmjenu u produžecima

Važne odluke

FIFA uvodi četvrtu izmjenu u produžecima

Midhat Šljivak
Teme:

Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) u subotu će u Londonu imati sastanak, a na tom sastanku bi se mogle donijeti neke vrlo zanimljive odluke.

Najvažnija odluka koju bi FIFA mogla donijeti je ona o četvrtoj izmjeni koju bi treneri imali na raspolaganju u slučaju igranja produžetaka na utakmicama. Takvu odluku su podržali gotovo svi iz svijeta fudbala kako bi se zaštitilo zdravlje igrača.

Također, na sastanku će biti govora i o "trostukoj kaznI", odnosno situaciji da se dosudi penal, pokaže crveni karton, te suspenduje igrač koji zaustavi protivničko igrača u gol šansi.

Još jedna od tema o kojoj bi se trebalo razgovarati je i uvođenje tehnologije koja bi dodatno olakšala suđenje arbitrima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.