Objavljena nova FIFA rang lista: Šta su Zmajevima donijeli pobjeda i poraz u martu?

Argentina na vrhu nakon šest godina

Objavljena nova FIFA rang lista: Šta su Zmajevima donijeli pobjeda i poraz u martu?

Eldar Ganibegović

Nakon reprezentativne pauze koncem marta mjeseca, danas je FIFA objavila novu rang listu na kojoj su zabilježene određene promjene.

Što se tiče poretka u najboljih deset selekcija svijeta, Argentina je nakon šest godina na vrhu, a prati je Francuska, dok je Brazil pao na treće mjesto.

Od četvrtog do petog mjesta nije bilo promjena, a tu se nalaze Belgija, Engleske, Nizozemska, Hrvatska, Italija, Portugal i Španija. 

Opis nije dostupan.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu je igrala dvije utakmice, te upisala jednu pobjedu i jedan poraz.

Na startu kvalifikacija za EURO na Bilinom polju smo s 3:0 savladali Island, a zatim smo u Bratislavi poraženi od Slovačke s 2:0 i nismo se pomakli s 57. mjesta koje zauzimamo s 1403,04 boda. 

Oglasi

Podsjetimo, najbolji plasman u historiji naše reprezentacije bilo je 13. mjesto u augustu 2013. godine, dok posljednjih godina tavorimo oko pedesetog mjesta što svakako nije zadovoljavajuće. 

Što se tiče timova iz regiona, jasno, najbolja je Hrvatska koja je na sedmom mjestu. Srbija je na 25. poziciji, treći smo mi na 57., a onda slijedi Slovenija koja je dva mjesta ispod nas.

Sjeverna Makedonija se nalazi na 65. mjesti, Crna Gora na 69., dok je Kosovo najlošiji tim u regionu i oni su na 107. poziciji.

Kada je u pitanju grupa J kvalifikacija za EURO, odnosno grupa u kojoj se nalazi naša selekcijan, najbolji je Portugal koji je deveti. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Slovačka je napredovala i sada su na 51. mjestu, slijedimo mi na 57., dok je Island na 64. poziciji.

Na 91. poziciji je Luksemburg koji je napredovao nakon remija u Trnavi, dok je Lihtenštajn na 199. poziciji i jedna je od najlošijih reprezentacija svijeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti