Figo odabrao favorite za osvajanje Svjetskog prvenstva

Figo odabrao favorite za osvajanje Svjetskog prvenstva

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo analizirao je predstojeće Svjetsko prvenstvo koje se održava sljedeće godine u Rusiji.

Figo, koji je danas UEFA-in savjetnik, kroz je karijeru imao priliku nekoliko puta igrati na Svjetskom prvenstvu i to takmičenje mu nije strano, a govoreći o favoritima izdvojio je dvije reprezentacije.

"Portugal i Španija su zasigurno favoriti, ne samo u grupi, već i na cijelom takmičenju. No, ipak, ne smijemo zaboraviti da postoje i momčadi koje mogu napraviti iznenađenje", kazao je nekadašnji fudbaler Barcelone i Real Madrida, te se ponovo nadovezao na svoju zemlju.

"Bez imalo sumnje, Portugal je dobio jednu od najtežih grupa, no oni također imaju jednu od najboljih ekipa današnjice i motivaciju koja to može popratiti", smatra Figo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Portugal i Španija su smješteni u grupu B zajedno sa Marokom i Iranom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi