Alarm za uzbunu: Hrvati krenuli po najboljeg bh. juniora
Foto: N/FSBiH

Čuić na meti komšija

Alarm za uzbunu: Hrvati krenuli po najboljeg bh. juniora

E. Ganibegović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je skoro sjajne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

U prvom kolu slavili smo protiv Češke rezultatom 1:0, a u drugom je pala i Švedska, bilo je 3:2.

Jučer je igrana odlučujuća utakmica i trebao nam je bod protiv Francuske za direktan plasman na prvo Evropsko prvenstvo u U19 kategoriji.

Sjajno smo držali Francuze dalje od našeg gola, a onda je uslijedio muk. Filip Čuić je ušao u drugom poluvremenu i pogodio sjajno za vodstvo naše reprezentacije od 0:1.

Francuzi do izjednačenja dolaze u 83. minuti preko Cissea, ali i taj rezultat nam je odgovarao za prolazak na EURO, no dvije minute kasnije potpuni šok i novi gol Francuza koji ih je odveo na završni turnir.

Pokazala je ova generacija juniora da itekako ima kvaliteta da se nosi i s najjačima, a momak koji se definitivno izdvaja jeste napadač Hajduka Filip Čuić.

Oglasi

Ovaj fudbaler vodi porijeklo iz Brišnika, sela na magistralnom putu Tomislavgrad - Posušje, ali je rođen u Splitu tako da ima i bh. i hrvatski pasoš, te je u mogućnosti da bira jednu od ove dvije reprezentacije (njegov dvije godine stariji brat Mario je fudbaler Radomlja i U21 reprezentativac Hrvatske). 

Hrvati to sada žele iskoristiti i došao je prvi alarm za uzbunu u N/FSBiH kada je u pitanju Filip Čuić, a stigao je od hrvatskog sportskog novinara Bernarda Jurišića koji je na Facebooku napisao:

"Gledao sam U19 reprezentaciju ove sedmice i iskreno, prilično je to tanka generacija, barem ono što je ovog puta pozvano. Dogodi se, ne može svaka dati svjetske klase, a može se i iz ove izvući poneki solidan igrač za budućnost. Ali ono u šta sam apsolutno siguran što se te generacije tiče je da Hrvatska Filipa Čuića ne smije izgubiti." 

Opis nije dostupan.

Selektor A reprezentacije Ivaylo Petev, ili ko god to bude u narednom periodu, mora na ovog dečka obratiti pažnju i dati mu šansu i u A selekciji, jer Bosna i Hercegovina jednostavno nije nacija koja sebi može priuštiti da olako pušta bilo kojeg talenta.

Ove sezone je za Hajduk Filip Čuić postigao 18 golova na 24 utakmice, što u HNL-u za juniore što u UEFA-inoj Youth ligi. Za juniorsku reprezentaciju BiH na sedam utakmica ima sjajnih šest golova.

Promo

Top Komentari

Zax
To su vec gotove stvari i za Kahvica i Filipa,komsije proberu sto valja to je tako godinama
14 1
TMilidza
Treba zakon napraviti da imaju izbor al kad jednom izaberu da više nema mijenjanja
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi