Za Hrvatsku će današnji meč sa Slovenijom biti sve osim prijateljskog

Veliki ulog, iako je prijateljski meč

Za Hrvatsku će današnji meč sa Slovenijom biti sve osim prijateljskog

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Hrvatske danas će u Dohi odigrati prijateljski susret sa Slovenijom.

Za aktuelne viceprvake svijeta ovo će biti sve osim prijateljske utakmice, s obzirom na to da ona ipak nosi veliki ulog, a to je druga jakosna grupa u žrijebu grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Vatreni ovise sami o sebi i već danas mogu osigurati taj cilj.

Urugvaj je savladao Peru s 1:0 i prestigao Hrvatsku u borbi za drugi šešir, a također se približila i Švedska pobjedom nad  Češkom u produžecima u polufinalu baraža za Katar.

Šveđani sada jedini mogu preskočiti Hrvate, s obzirom na to da je Senegal poražen od Egipta 1:0, no, kako rekosmo, sve je u rukama Hrvata.

"Ne razmišljamo puno o drugoj jakosnoj skupini, no to je bitna stvar i tim više moramo biti na maksimalnoj razini. To od nas traže i naši suparnici, stoga nema nikakvog opuštanja", rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić prije ove utakmice.

Inače, susret počinje od 15 sati po centralnoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi