Trenutak kada je VAR izgubio smisao i uzdrmao Hrvatsku!

Odlučen putnik na SP

Trenutak kada je VAR izgubio smisao i uzdrmao Hrvatsku!

Admin Čaušević

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nisu mogle proći bez skandala, posljednji je viđen u Južnoj Americi. 

Urugvaj je s minimalnih 1:0 pobijedio Peru te je izborio direktan plasman na SVjetsko prvenstvo u Katar, dok je Peru sebi zakomplikovao situaciju.

Urugvajci imaju sada četiri boda prednosti nad petoplasiranim Peurom, a do kraja je ostalo još jednog kolo.

Meč između ove dvije selekcije donio je i kontroverznu situaciju nakon kojeg su na svoje došli svi protivnici VAR tehnologije.

U sudijskoj nadoknadi fudbaleri Perua su mislili da su postigli izjednačujući gol kada je, barem se tako čini, Sergio Rochet ušao s loptom u gol.

Oglasi

Međutim bez obzira što se meč igrao s VAR tehnologijom sudije nisu zaustavile igru kako bi se uvjerili da lopta nije prešla gol-liniju.

Da stvar bude gora sudije uopšte nisu ni pregledavale snimak uz pomoć VAR što je dodatno cijelu situaciju učinilo još većim skandalom.

U ovom slučaju je važno reći da se u Južnoj Americi ne koristi goal-line tehnologija što je dodatno otežalo situaciju. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, ova situacija bi mogla biti fatalna i za Hrvatsku jer bi zbog direktnog plasmana Urugvaja, Hrvatska vrlo lako mogla završiti u trećoj jakosnoj skupini prilikom žrijeba.

Urugvaj je sada na FIFA rang listi prestigao Hrvatsku pa Vatreni neće smjeti izgubiti prijateljske utakmice protiv Slovenije i Bugarske.

Top Komentari

denimen9
Jedno od osnovnih nogometnih pravila, dakle nije gol
9 1
vence
Pa golim okom se vidi da nije presla gol liniju, a sto ce im VAR kad imaju sat na ruci koji im svira cim lopta predje gol liniju.. Sipaju se svi.. Cuj VAR izgubio smisao?! :)
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi