Filip Erić: Serija je krenula sa Tušnja, ali najljepše je bilo na Grbavici

Golman Zvijezde 09 u oktobru nije primio gola

Filip Erić: Serija je krenula sa Tušnja, ali najljepše je bilo na Grbavici

Filip Erić ovoga je ljeta dres Slobode zamijenio onim Zvijezde 09. Nakon nekoliko prvih utakmica u Premijer ligi ekipa iz Stanišića nije se proslavila, ali je onda uslijedio uraganski nastavak. U posljednjih pet kola Zvijezda ima pet pobjeda, a što je još zanimljivije ekipa, odnosno Erić kao čuvar mreže, nije primila nijedan gol.

"Ne bih sebe previše isticao u toj činjenici. Mislim da je to zasluga cijele ekipe. U zadnje vrijeme zaista igramo čvrsto i diciplinovano i teže nam je postići gol nego što je ranije bio slučaj", priča 24-godišnji golman rođen u Loznici.

Prema njegovim riječima sve je nabolje krenulo kako je došlo do promijene trenera. Mjesto na klupi zauzeo je Darko Nestorović koji ima zavidno premijerligaško iskustvo.

"Popravila se atmosfera. Klub je dobro organiziran, ali prvi ti porazi i onda afera oko najmještanja rezultata unijeli su negativnost i nervozu, sve je to trebalo eliminirati, a dolaskom novog trenera popravila se prije svega atmosfera. On nas je dodatno posložio i nedostajala nam je samo ta jedna pobjeda zbog samopouzdanja. To se desilo u Tuzli i tih 3:0 dalo nam je vjetar u leđa."

Na svom nezadrživom putu Zvijezda je prvo savladala Zrinjski, a potom Želju na Grbavici. Koliko su sami igrači očekivali da imaju ikakve šanse da uzmu bodove protiv pretendenata na titulu?

"Nismo uopće razmišljali ili imali imperativ neki da pobijedimo. Nismo ni mislili da ćemo pobijediti, samo nam je cilj bio da budemo organizovani, čvrsti i odgovorni. Tako smo se postavili, čekali smo da nas protivnici ugroze, znajući da ako izdržimo što duže da će oni biti pod sve većim pritiskom. Tako je i bilo. Iako je pobjeda nad Slobodom bila uvjerljiva i od nje je sve krenulo, najslađi je bio trijumf protiv Želje na Grbavici."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može li Zvijezda nastaviti svoju seriju? Naredna utakmica je protiv Sarajeva na Koševu.

"Sarajevo igra odlično, lideri su na tabeli i teško je obećati da idemo na pobjedu. Naraveno ni da se nčećemo predati, nećemo ponijeti bijelu zastavu, već se postaviti isto kao i u prethodnim utakmicama. Cilj nam je da u ove preostale dvije utakmice do polusezone osvojimo što više bodova, a onda se pojačamo i dobro pripremimo za proljetni dio."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi