Filip Kljajić otkrio ko mu je iz BiH "odao" informacije o Sarajevu, zna i koja je šansa Torpeda

Prvo pretkolo Konferencijske lige

Filip Kljajić otkrio ko mu je iz BiH "odao" informacije o Sarajevu, zna i koja je šansa Torpeda

Eldar Ganibegović

Sutra se na Koševu igra revanš utakmica prvog pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Torpedo Kutaisija iz Gruzije, a na press konferenciji dan pred meč govorio je golman gruzijske ekipe, Filip Kljajić.

Čovjek koji je spasio u više navrata Torpedo u prvoj utakmici istakao je kako očekuje tešku utakmicu s manje prilika nego u prvom meču, ali i prolazak svog tima.

"Naravno da nam je želja da pobijedimo i prođemo. Vidjeli smo u prvoj utakmici koliko je bila interesantna, ali mislim da neće biti toliko šansi kao u prvoj. Mišljenje o ekipi Sarajeva je isto. Znali smo o kakvom timu je riječ i nadam se da će biti onako kako smo se spremali", rekao je Kljajić.

Istakao je da se čuo s Nerminom Haskićem, sjajnim napadačem Veleža, koji mu je govorio o ekipi Sarajeva:

"Nisam se raspitivao, ali sa Haskićem sam dosta dobar, jer smo igrali skupa u Japanu i govorio mi je da je Sarajevo napravilo dosta dobru ekipu."

Oglasi

Ono što je bilo očigledno u prvoj utakmici vidio je i Kljajić, a to je da Sarajevu škripi u odbrani, dok vezni red i napad sjajno rade.

"Sarajevo je u napadu najkvalitetnije, a u odbrani imaju dosta prostora da se napadnu", kazao je Kljajić.

On je u Torpedo stigao iz Novog Pazara i protiv Sarajeva je drugi put branio u dresu ovog kluba, te je otkrio zašto baš Torpedo:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Platežna moć je bolja nego u većini klubova kod nas, a to je bila jedina prava ponuda koju sam u tom trenutku dobio i zato sam je prihvatio".

Utakmica Sarajevo - Torpedo Kutaisi igra se sutra od 21 sat i očekuje se petocifren broj navijača na Koševu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi