Torpedo Kutaisi angažuje poznatog Srbina pred duele protiv FK Sarajevo?

Kljajić na meti Gruzijaca

Torpedo Kutaisi angažuje poznatog Srbina pred duele protiv FK Sarajevo?

Eldar Ganibegović

Gruzijski Torpedo Kutaisi bi pred dvomeč s FK Sarajevo u Konferencijskoj ligi mogao angažovati poznatog srbijanskog golmana, prenose tamošnji mediji.

Žrijebom u Nyonu odlučeno je da se u prvom pretkolu Konferencijske lige sastanu FK Sarajevo i gruzijski Torpedo Kutaisi.

Stadion Ramaz Shengelia biti će domaćin prve utakmice 13. jula, dok će revanš biti odigran sedam dana kasnije na Koševu. 

Dok se priprema za nastupe u Konferencijskoj ligi, gruzijski predstavnik uporedo igra i domaće prvenstvo te slaže igrački kadar.

Tako je, prema gruzijskim medijima, na radaru Torpeda srbijanski golman i 32-godišnji čuvar mreže Novog Pazara, Filip Kljajić.

Oglasi

Njemu na kraju juna mjeseca ističe ugovor sa srbijanskim klubom i kao slobodan igrač mogao bi postati član rivala Sarajeva.

Kao omladinac je igrao za Crvenu zvezdu, a karijeru je počeo u beogradskom Hajduku. Nastupao je za Šumadiju, Metalac, Rad, Partizan i Teleoptik u Srbiji, te je nosio dresove Plataniasa u Grčkoj i Omiya Ardije u Japanu. 

Minule sezone je na 28 nastupa za Novi Pazar mrežu netaknutom sačuvao osam puta. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Vidjet ćemo da li će do ovog transfera doći, a podsjetimo da će pobjednik ovog dvomeča u drugom pretkolu igrati protiv Aktobea. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

789012455
Hebo kutaisi ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi