Filip Vasilj: Neizmjerno sam ponosan na brata, njegov uspjeh je i moja motivacija za više

Mladi golman imao je sjajnu sezonu u Travniku

Filip Vasilj: Neizmjerno sam ponosan na brata, njegov uspjeh je i moja motivacija za više · Intervju

Mladi 21-godišnji Filip Vasilj proteklu sezonu proveo je na vratima NK Travnik.

Mladi Međugorac bio je jedno od najistaknutijih imena tima s Pirote koji je jedno vrijeme odlično stajao na ljestvici Prve lige Federacije a nešto lošiji finiš sezone koštao je Travničane i boljeg plasmana. Ovaj golman statistički je također bio i jedan od najboljih golmana lige, a više 'clean sheetova' od njegovih 9 na svom kontu ima jedino Galić iz Posušja čiji je tim prekucao u ovoj sezoni Prvu ligu Federacije i tri kola prije kraja osigurao povratak u elitni rang bh. nogometa.

Jedna stvar je sigurna a to je da ovaj mladi perspektivni golman, inače brat novopečenog reprezentativca BiH i novog golmana ST. Paulija, Nikole, više neće braniti za NK Travnik. Nikola se emotivno oprostio od suigrača, a za SportSport.ba govorio je o protekloj sezoni te o onomu što čeka ovog bivšeg golmana mlađih reprezentacija naše zemlje.

Filipe, kako bi ocijenio proteklu sezonu na golu NK Travnik?

"Moram reći da je ovo za mene bila posebna godina" - govori Vasilj i dodaje:
"Ovdje mi je bilo prelijepo, a doslovno nemam riječi za prijem u ekipu. Dečki su me od samog starta primili na najbolji mogući način i bili smo prava klapa što se dosta puta ove sezone i vidjelo kroz naše rezultate koji su uz malo sreće mogli biti još i bolji."

Oglasi

Misliš li da si napredovao kao golman u ovom periodu?

"Pa sigurno da jesam. Prva liga Federacije nije nimalo lagana, dapače, radi se o jako zahtjevnom i teškom natjecanju, ali kao takvom idealnom za sazrijevanje mladog igrača. Ja sam imao tu privilegiju da branim u mnogo utakmica i da u ovoj sezoni steknem jedno veliko i neprocjenjivo iskustvo na osnovu kojeg mislim da sam jako sazrio i da sam spreman za nešto novo, neki novi izazov."

Brat Nikola je sjajnim partijama u Zoryji izborio i dres reprezentacije BiH, kao i transfer u St. Pauli. Kako vidiš njegov ogromni napredak i uspjeh?

"Ono što mogu reći je da sam jako ponosan na Nikolu jer samo mi znamo kroz što je on prošao da bi došao do svega ovoga. Kao mlađi brat mogu reći da je jedna fantastična stvar imati brata od kojeg imam što naučiti i mogu reći da sam poprimio dosta toga dobrog od njega. Nadalje, mislim da je njegov napredak i uspon i meni još veća motivacija i pokazatelj toga što se može učiniti uz upornost i vjeru u sebe, kao i ogromna motivacija za dalje."

Suigrači su se već oprostili s tobom, šuška se da ćeš i ti bratovim putem, u Zoryju?

"Točno, u prošlu subotu sam se oprostio sa suigračima, bio sam jako iznenađen i dirnut načinom na koji su me pozdravili i oprostili se sa mnom. Još jednom bih im iskazao zahvalnost na toj gesti. O nastavku karijere ni sam još ništa precizno ne znam. Moj manager pregovara s par klubova a s odabirom neću žuriti jer sam slobodan igrač. Što se tiče Zoryje mogu potvrditi da je jedno vrijeme i to bila opcija, međutim, u međuvremenu su se stvari zakomplicirale tako da je to otpalo."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Priča se i o premijerligaškim ponudama?

"Bilo je kontakata, jeste, no ništa konkretno. Opet ponavljam, nema žurbe, niti razloga za istom. Najvažnije je da pronađem klub u kojem ću braniti, nastaviti kontinuitet nastupa, te na kraju krajeva i napredovati jer znam da imam još mnogo prostora za to." - kazao je za SportSport.ba mladi i perspektvini Filip Vasilj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi