Ako dobije otkaz u Tottenhamu Mourinho će inkasirati najveću odštetu u historiji
Foto - EPA

Nadmašit će Contea

Ako dobije otkaz u Tottenhamu Mourinho će inkasirati najveću odštetu u historiji

M. Šljivak

Ekipa Tottenhama poprilično je razočarenje u dosadašnjem dijelu sezone.

Spursi su tek deveti u Premier ligi, ali srećom po Josea Mourinha i ekipu, razlika između timova iz vrha i ostalih je veoma mala i sve se u nekoliko utakmica može promijeniti.

Međutim, igre Tottenhama zabrinjavaju navijače ovog tima. Radom Josea Mourinha u klubu nisu zadovoljni, ali za sada neće poduzimati nikakve akcije.

Šef Spursa Daniel Levy sačekat će kraj sezone i zatim će donijeti odluku o nastavku saradnje sa portugalskim trenerom.

Ako bi mu eventualno uručili otkaz prije kraja sezone, Mourinhu bi Tottenham morao isplatiti čak 40 miliona funti. Nešto manja cifra je ako ode na kraju sezone i u tom slučaju će Jose dobiti 30 miliona funti.

Bila bi to najveća isplata u historiji Premiershipa za otkaz jednom menadžeru. Trenutno je rekorder Antonio Conte kojem je Chelsea 2018. godine morao isplatiti 26.2 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U vrhu je i Mourinho kojem je iste godine Manchester United isplatio 19.6 miliona funti, a od Chelseaja je 2007. godine Posebni uzeo čak 18 miliona funti na ime odštete.

Josea ugovor sa Tottenhamom veže do ljeta 2023. godine.

Top Komentari

redbull
Ja stvarno ne znam kako svaki klub uspije zavaliti za tolike milione. Covjek naplatio vise para od otkaza, nego od plata.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi