Plače slavni otac, a s njim djeca i 80.000 ljudi: Čuvena Marakana ne pamti ovakvu scenu!

Filipe Luis je rekao zbogom fudbalu

Plače slavni otac, a s njim djeca i 80.000 ljudi: Čuvena Marakana ne pamti ovakvu scenu!

Admin Čaušević

Zbogom fudbalu rekao je svojevremeno jedan od najboljih lijevih bekova svijeta Filipe Luis koji se od čuvene Maracane oprostio na zaista emotivan način, a već se nagađa da će biti angažovan u Flamengu kao jedan od direktora. 

Brazilski fudbaler Filipe Luis dobio je u nedjelju počast na stadionu Maracana nakon što je ovaj 38-godišnji defanzivac najavio povlačenje iz fudbala nakon slavne 20-godišnje igračke karijere.

Bivši lijevi bek Atletico Madrida oprostio se od navijača na ceremoniji prije pobjede Flamenga nad Cuiabom (2:1) u brazilskoj Serie A. On će svoju posljednju utakmicu odigrati u Sao Paulu u srijedu.

Prije i tokom utakmice na kultnoj Maracani pred 80.000 gledatelja je bilo zaista emotivna, a ni sam Luis se nije mogao suzdržati da ne zaplače.

Pred sami početak utakmice s njim su bila njegova djeca koja su iz suosjećanja sa svojim ocem također pustila suzu.

Oglasi

Kada je izlazio sa terena kleknuo je i po posljednji put kao igrač poljubio travnjak jednog od najpoznatijih fudbalskih stadiona.

"Osjećaj koji je preostao je samo jedan, osjećaj zahvalnosti", rekao je Filipe Luis u videu kojeg je objavio Flamengo u najavi odlaska defanzivca u penziju.

"Hvala vam puno. Ovo su bile najbolje godine mog života, bez sumnje", poručio je nekadašnji brazilski reprezentativac.

Nekada odlični defanzivno orijentisani bek odigrao je 683 profesionalne utakmice, uglavnom s Atleticom gdje je osvojio šest od svojih 18 trofeja, uključujući La Ligu i dva naslova Europske lige.

Nakon što je duže od deset godina igrao na Starom kontinentu u Brazil se vratio 2019. godine, a u međuvremenu je s Flamengom osvojio dva Copa Libertadoresa.

Luis je nastupio 44 puta i za Brazilm osvojio je Copa America 2019. Očekuje se da će nastaviti u Flamengu na menadžerskoj ili trenerskoj poziciji, prema izvješćima lokalnih medija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi